Vind Kunst
in jouw buurt

Bekijk winkels

kunst gecategoriseerd

Uitgelichte winkels

Bekijk alle winkels

19Toen

Westdijk 53-55
Sommelsdijk ( Zuid-Holland )

Galerie 043

Rechtstraat 90
Maastricht ( Limburg )

Melenhorst Antiek

Rijksstraatweg 167
Twello ( Gelderland )

Mr. F.J. Haffmans Kunst en Antiekhandel

Hoogravenseweg 24
Utrecht ( Utrecht )

Wat verstaan we onder Kunst

Er zijn veel definities te vinden over kunst. Dat komt omdat het cultuurspecifiek en tijdgebonden is. Vroeger werd het ook wel gedefinieerd als kunde of ambacht. Een ambacht dat de zintuigen kan prikkelen.

Neem als voorbeeld iemand die manden maakt. Op zich een mooi ambacht. Als iemand een mand maakt die sterk genoeg is om iets in te vervoeren, is zo iemand een bekwaam ambachtsman. Maar nog geen kunstenaar. Maar het kan zijn dat hij de mand zo mooi maakt met versierselen en verschillende vlechttechnieken dat het een lust is voor het oog. Dan kan het vlechten tot een kunst worden gerekend en is hij een kunstenaar.

De meeste zijn het er wel over eens dat een kunstwerk origineel moet zijn. Een schilderij van Van Gogh is van een ander niveau dan een dat van Herman Brood. Maar het waren allebei kunstenaars. Graffiti is ontstaan als vandalisme, maar is langzamerhand een kunststroming geworden.
Kortom, kunst is het vermogen om iets te creëren of tot uiting te brengen dat kan ontroeren door schoonheid.

Waarom hebben wij Kunst op onze website

Heel veel kunst wisselt door de jaren heen van eigenaar. Dat betekent dus dat het vaak tweedehands is. Veel kunstwerken worden in de loop der jaren meer waard en  kan derhalve gezien worden als een goede belegging. Zeker sinds de rente op spaartegoeden niet zo goed renderen is het aankopen van tweedehands schilderijen of aziatische kunst een goede investering. Tegelijkertijd kan de investering ook een woonvertrek een bepaalde uitstraling geven die bij jou stijl past. Een mooie aquarel, gravure, ets of lithograph is niet iets dat je in elk huis zult aantreffen. Er is ook veel markt voor religieus antiek. Maar ook oude beelden, een mooie oude buste of een kris kan een mooie blikvanger zijn in een hal of woonkamer.

Waar je ook naar op zoek bent, je kunt je zoektocht het beste beginnen op TweedehandsKwaliteit.nl. Hier vind je de winkels bij jou in de buurt die kunst verkopen of inkopen.

Bekijk winkels