Top

Oude Koffiemolen

13 winkels gevonden

 • De Olde Fietse

  Dr. Larijweg 117
  Ruinerwold ( Drenthe )

  Graag verwelkomen wij u in onze modelboerderij uit 1925. U zult aangenaam verrast zijn door onze indrukwekkende verzameling tweedehands, bestaande uit antiek, brocante & curiosa.
  Tevens kunt u bij ons terecht voor het matten van stoelen.
  Wij kopen ook inboedels in.

 • 't Achterhuis Historische Bouwmaterialen

  Kreitenmolenstraat 92
  Udenhout ( Noord-Brabant )

  Bij ‘t Achterhuis vindt u antieke en oude, maar ook verouderde en eigentijdse bouwmaterialen voor het bouwen en verbouwen van uw droomhuis en tuin. Ook aan landelijke, eigentijdse ambachtelijke meubelen en decoratie gemaakt van natuurlijke materialen hebben wij alles in huis!

 • Antiekhandel De Maalderij

  Eperweg 52
  Oene ( Gelderland )
 • ANTIEKSCHUUR

  Vastenow 223
  Nieuw Dordrecht ( Drenthe )

  Antiekschuur is de grootste winkel in tweedehands meubelen, woonaccessoires en tuinartikelen in de omgeving van Drenthe.
  Kijkt u eens rustig op onze website of breng een bezoekje aan onze winkel met een opp. van 1000 m2 aan  tweedehands artikelen.

 • ?

  Uw winkel hier?

  Wilt u ook gevonden worden​ en profiteren van alle voordelen?

  Meer informatie over aanmelden
 • Brocante meubels

  Biezenwade 10
  Nieuwegein ( Utrecht )

  Een winkel en een webwinkel vol met leuke brocante meubels en andere mooie objecten om je huis gezellig mee te maken. Ik knap veel oude meubels op zodat ze weer een frisse/ hippe uitstraling hebben.

 • Brocantiek de Linde

  Lindegracht 43
  Heerenveen ( Friesland )
 • De Emaillen Emmer Antiek

  Nieuwe Langendijk 8
  Delft ( Zuid-Holland )
 • Het Groenste Gras

  It West 12
  Oudega ( Friesland )
 • Kleintje Koffiepot

  Hoofdstraat 81-1
  Hoogeveen ( Drenthe )
 • Le Brocant'age

  Smeestraat 19
  Eerbeek ( Gelderland )
 • Moai âld

  Langestreek 26a
  Lemmer ( Friesland )
 • Smeerling Antiek & Restauratie

  Smeerling 16
  Ontswedde ( Groningen )
 • Uw locatie is te specifiek voor deze zoekopdracht

  Zoek in geheel Nederland

  Of zoom uit op de kaart

De geschiedenis van de oude koffiemolen

De oude koffiemolen wordt haast niet meer gebruikt. Toch is het een geliefd object voor verzamelaars. De antieke koffiemolen doet het ook goed als decoratie in de keuken.
Er zijn maar weinig mensen die weten dat het malen van de koffie een Europese uitvinding is uit de zeventiende eeuw. Nadat de koffiebonen thuis geroosterd waren, werden ze in een vijzel fijn gemalen. Het voordeel van het zelf malen van de koffie is dat de smaak beter bewaard blijft. Door het zelf malen zijn de korrels vaak ongelijk. Hierdoor is zelf gemalen koffie wat minder geschikt voor het elektrische koffiezetapparaat. Het is wel geschikt als de koffie met ‘de hand’  wordt gezet.
Een bijkomend voordeel van het zelf malen van de koffie is de heerlijke koffiegeur die zich door de keuken verspreid. Menig 50 plusser zal door deze aroma wellicht even terugdenken aan zijn of haar jeugd wanneer moeder of oma de koffie stond te malen in de keuken.

Verschillende soorten oude koffiemolens

Er waren vroeger een paar modellen. Allereerst de ‘schootkoffiemolen’. Deze werd tussen de knieën geklemd. Met de slinger aan de bovenkant werden de koffiebonen gemalen. De gemalen koffie werd opgevangen in een schuiflade. Bij de antieke wandkoffiemolen werden de bonen bovenin gegooid en met behulp van een zwengel aan de voorkant gemalen. De koffie werd opgevangen  in een glazen bakje. In 1960 kwam de elektrische koffiemolen op de markt.

Op onze website TweedehandsKwaliteit.nl staan veel brocante winkels en antiek boerderijen die  verschillende oude koffiemolens in hun assortiment hebben.