Vind Tweedehands Kleding
in jouw buurt

Bekijk winkels

tweedehands kleding gecategoriseerd

Uitgelichte winkels

Bekijk alle winkels

2ndCHIC

Gabriel Metsulaan 110
Eindhoven ( Noord-Brabant )

Ins and Outs

Ginnekenweg 41
Breda ( Noord-Brabant )

Leuke Zaak

Nieuwe Rijn 17
Leiden ( Zuid-Holland )

Scambio

Kerklaan 57B
Apeldoorn ( Gelderland )

Second Lifestyle

Gijsbrecht van Amstelstr 206
Hilversum ( Noord-Holland )

Waarom tweedehands kleding?

Er zijn verschillende redenen om voor tweedehands kleding te kiezen. Sommige mensen kiezen hier vooral voor uit oogpunt van duurzaamheid. Anderen uit pure noodzaak omdat het een goedkope oplossing is bij een krap budget. Vintage kleding is niet voor niets zo populair onder jongeren en studenten.

Kies voor duurzaamheid

Wist je dat er jaarlijks rond de 90 miljard kledingstukken geproduceerd worden? Wereldwijd neemt de textielindustrie daarmee 10% van de CO2-uitstoot voor zijn rekening en verbruikt het daarmee 3% van het voor mensen beschikbare water. Een belangrijke vraag is dan ook hoe we de milieu-impact van onze kledingindustrie kunnen terugdringen? Volgens Milieu Centraal kan dit onder andere door te shoppen in winkels die aandacht hebben voor duurzame productie  óf door het kopen van tweedehands kleding.

Creëer een unieke garderobe

En waarom zouden we altijd maar kiezen voor nieuwe jurk of jas, wanneer een tweedehands kledingstuk vaak nog niet of nog maar heel weinig gedragen is?  Tweedehands kleding is zijn stoffige imago volledig kwijt en door aankoop van enkele vintage items  maak je je garderobe pas echt uniek.

Inleveren van  oude kledingstukken

Op de website TweedehandsKwaliteit.nl. kun je door heel het land leuke tweedehands of vintage kledingwinkels vinden.  De meeste van deze winkels verkopen naast vintage kleding  ook tassen en diverse kledingaccessoires.
Bijna alle tweedehands kledingwinkels kopen je oude kleding graag  in, als het er nog netjes uit ziet.  Zo draag je extra bij aan duurzaamheid, en kun jij zelf voor weinig geld weer wat anders kopen.

Bekijk winkels