Top

Tweedehands Stripboeken in Groningen

  • Zinnebeeld

    Pelsterstraat 14
    Groningen ( Groningen )
  • Uw locatie is te specifiek voor deze zoekopdracht

    Zoek in geheel Nederland

    Of zoom uit op de kaart

Tweedehands Stripboeken
Tweedehands stripboeken of ook wel ‘strip’ genoemd, behoord tot de oudste vormen van literatuur. In een stripboek zijn verhalen getekend die tezamen een verhaal vormen. Een striptekenaar maakt, soms samen met een senarioschrijver, een compositie. Enkele bekende Nederlandse striptekenaars zijn bv Maarten Toonder (Tom Poes), Gerrit de Jager (Familie Doorzon) of Toon van Driel (FC Knudde). En niet te vergeten de in januari 2017 overleden Jan Kruis (Jan Jans en de Kinderen).
Bulletje en Boonestaak was één van de eerste strips in Nederland. Daarna kwamen de strips over Kapitein Rob, de voetballer Kick Wilstra, Eric de Noorman en detective Dick Bos. Ook Donald Duck kan je rekenen onder de Nederlandse strip omdat veel van deze strips door Nederlandse tekenaars en schrijvers worden gemaakt.

Op onze website kunt u winkels vinden waar u tweedehands stripboeken kunt kopen. Maar ook veel winkels waar 2e hands stripboeken te koop gevraagd worden. U kunt dus in de meeste winkels ook uw stripverzameling verkopen.