Top

Oude Ansichtkaarten

17 winkels gevonden

 • Bladzij 20

  Molenweg 20
  Bedum ( Groningen )

  Het antiquariaat Bladzij 20 heeft  een algemeen assortiment. U kunt er onder andere terecht voor thrillers, streekromans en literatuur.
  Tevens zijn er kleine afdelingen natuur, kunst en kinderboeken. De rubriek geschiedenis beslaat enkele meters. Wij zijn gespecialiseerd in boeken over Groningen
  Ook verkopen wij aquarellen en oude ansichtkaarten.

 • Klinkhamer

  Folkingestraat 48-50
  Groningen ( Groningen )

  Een gigantische (200 m2!) antiek-, curiosa- en platenzaak met een uitgebreid assortiment. Je kunt terecht voor de meest uiteenlopende dingen: oude reclameblikken, schedels, oude ansichtkaarten, keramiek, tweedehands LP’s, modern keramiek, antiek speelgoed, tweedehands verlichting, sieraden, klein antiek  zilver, glaswerk, aziatica en nog veel meer

 • 't Hebbedingske

  Broekstraat 16
  Oirschot ( Noord-Brabant )

  Hier kun je terecht voor mooie betaalbare (opgeknapte) klein meubels. Maar ook nieuwe woonaccessoires en  vooral  leuke brocante, curiosa, cadeau artikelen, vintage en retro producten, maar ook heel veel leuke hebbedingetjes en zeker niet te vergeten uit grootmoeders tijd servies Stijl vindt u hier genoeg.

 • Ald & Nij Brocante

  Marrumerweg 19
  Ferwert ( Friesland )

  Ald & Nij Brocante in het Friese Ferwert heeft betaalbare brocante meubels en tweedehands accessoires.  Zoals oude blikken, oude wekkers, oude foto´s, antiek en brocante keukengerei en glaswerk. Onze nostalgische winkel heeft een uitgebreid assortiment met voor ieder wat wils uit grootmoeders tijd.

 • Antiquariaat de 2 uiltjes

  Voorstraat 154
  Dordrecht ( Zuid-Holland )

  De 2 uiltjes heeft sinds 2002 een winkel in Dordrecht met een kleine gevarieerde collectie boeken en antieke prenten. Enkele specialisaties zijn oude kinderboeken en decoratieve prenten. Verder richten we ons op curieuze en verzamelwaardige boeken en boekjes, folders en brochures. Een deel van onze verzameling is op deze site te vinden.

 • ?

  Uw winkel hier?

  Wilt u ook gevonden worden​ en profiteren van alle voordelen?

  Meer informatie over aanmelden
 • Antiquariaat Van Hoorn

  Houtstraat 35
  Nijmegen ( Gelderland )

  Filiaal:
  Nieuwstad 40
  Arnhem ( Gelderland )

  Het antiquariaat heeft een zeer uitgebreide algemene voorraad van 1.500.000 boeken en is gespecialiseerd op het gebied van natuur, oude zeldzame boeken, Nederlandse streekgeschiedenis, antieke prenten,  oude schoolplaten,  boekenweekgeschenken, plaatjesalbums en tweedehands strips. Op deze site zult u slechts een selectie van onze voorraad vinden.

 • Feddema Postzegel- en Muntenhandel

  Stationsweg 38
  Drachten ( Friesland )

  Wij zijn al meer dan 35 jaar gespecialiseerd in het in- en verkopen van onder andere goud, zilver, munten, bankbiljetten, postzegels en oude ansichtkaarten. Ook zijn wij geïnteresseerd in antiek speelgoed zoals blikken speelgoed, oude poppen, figuurtjes, modelauto’s, treintjes en vele andere. Hierbij kunt u denken aan merken als Schuco en  Dinky Toys.

 • Helderse Postzegelhandel

  Koningstraat 101
  Den Helder ( Noord-Holland )
 • Het 'Vergeet-Mij-Nietje'

  Haadstrjitte 20
  Veenwouden ( Friesland )
 • Jan Bazen

  Voorstraat 64
  Brielle ( Zuid-Holland )

  Wij verkopen alle soorten lijsten, oude kaarten, gravures, etsen en prenten. U kunt uw aanvraag ook telefonisch of per e-mail doorgeven. Wij verzorgen het inlijstwerk voor zowel particulieren als bedrijven. Wij maken schilderijen schoon, reinigen oude etsen en gravures en ook voor lichte restauraties van gravures en etsen kunt u bij ons terecht.

 • Jan Knigge Boekengalerie

  Reitzstraat 9
  Hengelo ( Overijssel )
 • Munt- en postzegelhandel De Dordtse Kil

  's Heer Boeijenstraat 1-3
  Dordrecht ( Zuid-Holland )
 • Nijmeegse postzegel- en muntenhandel

  van Welderenstraat 16
  Nijmegen ( Gelderland )

  Sinds 1982 is de Nijmeegse Postzegel- en Muntenhandel de speciaalzaak in postzegels, munten en oude prentbriefkaarten van over de gehele wereld. Tevens Romeinse munten en gebruiksvoorwerpen, zoals juwelen, fibula’s en godenbeeldjes. Dit betreft zowel vondsten uit Nijmegen als uit de rest van Europa. Voorts gravures van Nijmegen en omgeving.

 • Postcardshop Groeten Uit

  Oudegracht 284
  Utrecht ( Utrecht )

  Wij kopen en verkopen oude ansichtkaarten van alle plaatsen in Nederland, evenals het buitenland en kaarten op thema

 • Postzegel- en Muntenhandel De Dieze

  Nieuwstraat 10a
  Den Bosch ( Noord-Brabant )

  Wij doen inkoop, verkoop en taxatie van munten, postzegels en oude ansichtkaarten.

 • Postzegelcentrale Noord Nederland

  Steiger 28
  Groningen ( Groningen )

  Welkom op de website van de Postzegelcentrale Noord Nederland: uw webwinkel voor postzegels, munten, oude ansichtkaarten en accessoires, waar voor elke verzamelaar wel iets te vinden is. Filatelistische en numismatische kennis alsmede het verlenen van persoonlijke service en het leveren van kwaliteit staan bij ons hoog in het vaandel.  Wij hanteren billijke prijzen.  Zo kan de verzamelaar zijn collectie optimaal completeren voor niet al te veel geld.

 • Uw locatie is te specifiek voor deze zoekopdracht

  Zoek in geheel Nederland

  Of zoom uit op de kaart

Inkopen of verkopen  van oude ansichtkaarten

Het inkopen of verkopen van oude ansichtkaarten kan zeer interessant zijn. De adressen zijn vaak lastig te vinden op internet. Vaak worden oude ansichtkaarten aangeboden bij een postzegel- en muntenhandelaar of bij een veilinghuis die ook gouden en zilveren sieraden inkopen.
Er zijn tegenwoordig veel websites waar je online je ansichtkaarten kunt bestellen. Er zijn natuurlijk ook veel beurzen waar de oude ansichtkaarten worden aangeboden. Het nadeel is dat je dan altijd de hoogste prijs betaald, omdat het verzamelaars zijn die precies weten wat een bepaalde kaart waard is. Daarom kan het interessant en leuk zijn om zelf op zoek te gaan naar een winkel die oude ansichtkaarten verkoopt als bijartikel. Ook als je zelf je verzameling  ansichtkaarten wilt verkopen, kun je beter zelf op zoek gaan naar een winkel om ze te laten zien. Op TweedehandsKwaliteit.nl vind je zulke winkels. Je kunt ook eens kijken bij rommelmarkten van bv een kerk of buurtvereniging.

De geschiedenis van de ansichtkaart

Het verzamelen van oude ansichtkaarten is zeer populair. Ze geven de verzamelaar een blik terug in de tijd. Lege oude straten met een enkele geparkeerd auto, waar kinderen nog gewoon op straat spelen. Is dit niet het beeld waar we soms weer naar verlangen als we kijken naar deze oude ansichtkaarten?
De oudste ansichtkaarten dateren uit eind 19e eeuw. Veel mensen gingen begin 20e eeuw de prentbriefkaarten verzamelen in een album. Omdat mensen niet zoveel reisden en er nog geen radio, tv en auto’s waren was dit een manier om afbeeldingen van plaatsen in Nederland en de wereld te verzamelen. Uitgevers gaven in die beginperiode van alle leuke plekjes van een stad of dorp ansichtkaarten uit. Daarom zijn deze fotokaarten zo gewild onder verzamelaars omdat deze oude ansichtkaarten in zeer lage oplages gedrukt werden. Ook de achterzijde kan interessant zijn vanwege de leuke verhaaltjes en berichten uit die tijd. Maar ook voor de postzegelverzamelaars kunnen deze oude briefkaarten waardevol zijn.