Top

Gravure

11 winkels gevonden

 • Antiquariaat De Boekenbeurs

  Turfkaai 33
  Middelburg ( Zeeland )

  Antiquariaat De Boekenbeurs bestaat sinds 1982.  Naast tweedehands boeken hebben wij een grote collectie oude stadsplattegronden, oude schoolplaten, oude foto’s en portretten, etsen en gravures. Wij zijn gevestigd in 2 monumentale panden in de binnenstad van Middelburg op loopafstand van het station.

 • Anno'85

  Reigerstraat 2
  Breda ( Noord-Brabant )

  Wij verkopen originele antieke meubelen, antieke kroonluchters en spiegels. Ook hebben wij een ruime keuze aan oude sculpturen, gravures, antieke schilderijen, chinees porselein, antieke kandelaars en ander klein antiek. U vindt ons markante hoekpand in het centrum van Breda, nabij de Grote Kerk.

 • Antiekhandel G. Ott

  Rapenburgerstraat 159
  Amsterdam ( Noord-Holland )
 • ?

  Uw winkel hier?

  Wilt u ook gevonden worden​ en profiteren van alle voordelen?

  Meer informatie over aanmelden
 • De Curiositeiten van Larry

  Scheldestraat 29
  Alkmaar ( Noord-Holland )

  20ste eeuw kunst en toegepaste kunst, met de nadruk op de periode 1900-1940.

 • De Refter

  Nieuwlandstraat 23-25
  Tilburg ( Noord-Brabant )

  De Refter heeft een grote diversiteit aan tweedehands voorwerpen, tweedehands meubels en antieke beelden. Wij beschikken over een groot aantal antiquariaat boeken, originele historische etsen, oude landkaarten, gravures en litho’s. Wij hebben ook veel religieuze kunst zoals Heiligebeelden en schilderijen afkomstig uit klooster inboedels, kloosterbibliotheken en kerk inboedels

 • Edwards Wells

  Hamburgerweg 40
  Ermelo ( Gelderland )

  Cartografische antiquaar Edward Wells is gespecialiseerd in de aankoop en verkoop van antieke kaarten, stadsplattegronden, atlassen, topografische boeken en grafieken. We richten ons uitsluitend op authentiek materiaal, gemaakt en gepubliceerd in de periode van de 15e tot de 19e eeuw.

 • Jan Bazen

  Voorstraat 64
  Brielle ( Zuid-Holland )

  Wij verkopen alle soorten lijsten, oude kaarten, gravures, etsen en prenten. U kunt uw aanvraag ook telefonisch of per e-mail doorgeven. Wij verzorgen het inlijstwerk voor zowel particulieren als bedrijven. Wij maken schilderijen schoon, reinigen oude etsen en gravures en ook voor lichte restauraties van gravures en etsen kunt u bij ons terecht.

 • Mr. F.J. Haffmans Kunst en Antiekhandel

  Hoogravenseweg 24
  Utrecht ( Utrecht )

  In het voormalige Stadzendingskerkje  in Utrecht is sinds 1978 de kunst  en antiekhandel van Joep Haffmans gevestigd. Wij hebben een ruime keuze in kwaliteitsmeubelen uit de achttiende en negentiende eeuw. Verder een groot en gevarieerd aanbod van kunstvoorwerpen, militaria, iconen en verzamelaarsobjecten.

 • Nijmeegse postzegel- en muntenhandel

  van Welderenstraat 16
  Nijmegen ( Gelderland )

  Sinds 1982 is de Nijmeegse Postzegel- en Muntenhandel de speciaalzaak in postzegels, munten en oude prentbriefkaarten van over de gehele wereld. Tevens Romeinse munten en gebruiksvoorwerpen, zoals juwelen, fibula’s en godenbeeldjes. Dit betreft zowel vondsten uit Nijmegen als uit de rest van Europa. Voorts gravures van Nijmegen en omgeving.

 • Prinsheerlijk Antiek

  Prinsengracht 579
  Amsterdam ( Noord-Holland )

  Prinsheerlijk Antiek is in 1989 opgericht en is sindsdien uitgegroeid tot de grootste bron van antiquiteiten in Amsterdam. In onze webwinkel vindt u een grote sortering banken, tafels, stoelen, spiegels, schilderijen, lampen, kasten, juwelen, kroonluchters, beelden, ornamenten, kandelaren, Objects d’art & varia, textilia, grafiek en nog veel meer…

   

 • Uw locatie is te specifiek voor deze zoekopdracht

  Zoek in geheel Nederland

  Of zoom uit op de kaart

Wat is een gravure?

Een gravure is, net als een ets, een manier om een voorstelling in een oplage te drukken. Het is een afdruk in diepdruk-techniek. Deze afdruk van een afbeelding of tekst is in een metalen plaat gesneden (gegraveerd) met een v-vormig beiteltje, een burijn genaamd. Van een kopergravure zijn ongeveer 300 mooie en 300 redelijke afdrukken te maken. De beide technieken zijn aan het eind van de middeleeuwen ontwikkeld. De voorganger van deze techniek is de houtsnede, alhoewel deze techniek wel heel anders is. De gravure en de ets hebben hun techniek geleend van de wapensmeden en edelsmeden.

Enkele beroemde graveurs uit de kunstgeschiedenis

De eerste grote en beroemde graveur was de Duitse kunstschilder Albrecht Dürer. Naast een groot aantal houtsneden heeft hij ook nog een aantal etsen gemaakt. De eerste grote graveur in Nederland was Lucas van Leyden (1494-1553), een tijdgenoot van Albrecht Dürer. Hij wordt gezien als één van de grootste graveurs uit de kunstgeschiedenis. Hij gebruikte als eerste koper in plaats van ijzer. Hiermee was de basis voor de etstechniek geboren.
De Nederlandse graveurs Adriaen Schoonebeek en zijn stiefzoon Pieter Pickaert hebben op uitnodiging van de Russische tsaar in Rusland gewerkt om de kennis en vakmanschap van het graveren aan de Russen te leren.

Op zoek naar gravures

Ben je op zoek naar gravures, neem dan eerst eens een kijkje op onze website TweedehandsKwaliteit.nl. Hier kun je gemakkelijk winkels vinden die wellicht een gravure in hun collectie hebben.