Top

Lithograph

9 winkels gevonden

 • Kunsthandel Juffermans

  Lange Jansstraat 10
  Utrecht ( Utrecht )

  Kunsthandel Juffermans is de leading dealer geworden van de grafiek en werken op papier door Kees van Dongen (1877 -1968). Hij maakte naast zijn schilderijen, prachtige litho’s, etsen en pochoirs.
  Daarnaast hebben wij ook een uitgebreide collectie Art Deco meubels en objecten van hoge kwaliteit. Onder andere werken van Copier, Rietveld, Lalique, Vermeire, Dudok, Hagenauer, Gispen, Gellings, Delheid, Agterberg, etc.

 • Affaire d'Antiques et Cadeaux

  Hertogstraat 31
  Eindhoven ( Noord-Brabant )

  Bij Affaire d’Antiques et Cadeaux vindt u een unieke verzameling stijlmeubels, houtsnijwerk, glaswerk, porselein, spiegels, woondecoraties en hedendaagse kunstvoorwerpen. Bij alles wat Cor aanbiedt, staat exclusiviteit voorop.

 • Ald & Nij Brocante

  Marrumerweg 19
  Ferwert ( Friesland )

  Ald & Nij Brocante in het Friese Ferwert heeft betaalbare brocante meubels en tweedehands accessoires.  Zoals oude blikken, oude wekkers, oude foto´s, antiek en brocante keukengerei en glaswerk. Onze nostalgische winkel heeft een uitgebreid assortiment met voor ieder wat wils uit grootmoeders tijd.

 • Antiekhandel G. Ott

  Rapenburgerstraat 159
  Amsterdam ( Noord-Holland )
 • ?

  Uw winkel hier?

  Wilt u ook gevonden worden​ en profiteren van alle voordelen?

  Meer informatie over aanmelden
 • De Curiositeiten van Larry

  Scheldestraat 29
  Alkmaar ( Noord-Holland )

  20ste eeuw kunst en toegepaste kunst, met de nadruk op de periode 1900-1940.

 • De Refter

  Nieuwlandstraat 23-25
  Tilburg ( Noord-Brabant )

  De Refter heeft een grote diversiteit aan tweedehands voorwerpen, tweedehands meubels en antieke beelden. Wij beschikken over een groot aantal antiquariaat boeken, originele historische etsen, oude landkaarten, gravures en litho’s. Wij hebben ook veel religieuze kunst zoals Heiligebeelden en schilderijen afkomstig uit klooster inboedels, kloosterbibliotheken en kerk inboedels

 • Postcardshop Groeten Uit

  Oudegracht 284
  Utrecht ( Utrecht )

  Wij kopen en verkopen oude ansichtkaarten van alle plaatsen in Nederland, evenals het buitenland en kaarten op thema

 • Prinsheerlijk Antiek

  Prinsengracht 579
  Amsterdam ( Noord-Holland )
 • Uw locatie is te specifiek voor deze zoekopdracht

  Zoek in geheel Nederland

  Of zoom uit op de kaart

Wat is een Lithograph?

Een ander woord voor een lithograph is steendruk. Bij het maken van een litho wordt door de kunstenaar met een zacht zwart potlood (vet ) een tekening aangebracht op een bepaald soort kalksteen, ook wel lithosteen genaamd. Daarna wordt de tekening vervangen door inkt door behandeling van de steen met chemicaliën. Met behulp van een pers wordt de tekening overgebracht op papier. Een litho kan in één of meerdere kleuren worden afgedrukt.
Een echte litho heeft een handtekening van de kunstenaar. Daarbij wordt het jaar waarin hij gemaakt is vermeldt. Ook het specifieke exemplaarnummer en het totaal aantal litho’s dat is gemaakt wordt hierbij vermeldt, dus bv 13/40. De oplage van een lithograph zal maximaal rond de 300 liggen.

Welke kunstenaars hebben litho’s  gemaakt?

De ontwikkeling van de lithografie dateert uit eind 17e eeuw. Hij werd ontwikkeld door Alois Senefelder. Enkele bekende kunstenaars die litho’s hebben gemaakt zijn Picasso, Matisse, De Vlaminck en Derain. Er zijn ook vele Nederlandse kunstenaars die Litho’s hebben gemaakt. Denk aan Jan Toorop, Escher of Kees van Dongen. Een hedendaagse litho kunstenaar is bv Jeroen Hermkens.
Als je een lithograph wilt kopen of verkopen kun je het best op zoek gaan naar een kunsthandel of kunstuitleen. Je kunt ook je zoektocht beginnen op TweedehandsKwaliteit.nl. Op deze website staan misschien wel winkels bij jou in de buurt, die litho’s verkopen.