De missie van TweedehandsKwaliteit.nl

Wat is de missie van TweedehandsKwaliteit.nl.

TweedehandsKwaliteit.nl ziet het als haar missie om een, zij het  zeer bescheiden,  bijdrage te leveren aan het bewoonbaar houden van onze planeet. Niet voor niets wordt onze website genoemd door de onafhankelijke voorlichtingsorganisatie ‘Milieu Centraal’ als het gaat om ‘Tweedehands’. Daar zijn wij trots op. Alle tips en adviezen die Milieu Centraal geeft zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek.

Steeds vaker kom je begrippen tegen als ‘duurzaamheid’ en ‘milieubewust denken’. Tot eind vorige eeuw kon je deze begrippen vooral verwachten uit de mond van ‘geitenwollensokkendragers’ en linkse idealisten. Vandaag de dag echter kan je deze issues rustig bespreekbaar maken, zonder te worden uitgemaakt voor wereldvreemd, zweverig of halfzacht. Niet alleen linkse partijen, maar vrijwel alle politieke partijen voelen zich genoodzaakt een standpunt in te nemen over verschillende milieuvraagstukken. En niet zonder reden. Steeds meer groeit bij het merendeel van de bevolking het besef dat, willen we de wereld leefbaar houden voor ons nageslacht, we het over een andere boeg moeten gooien.

In een relatief korte periode heeft er een enorme aanslag plaatsgevonden op de grondstoffen van onze planeet. De totale ecologische voetafdruk zal moeten verminderen (consuminderen en kinderminderen) en/of de bio-capaciteit zal omhoog moeten, willen we onze huidige hoge levensstandaard kunnen vasthouden. En daarnaast om in de toekomst ook voor de minder ontwikkelde landen duurzame groei mogelijk te maken.

Wat kunnen wij als éénling doen?

‘Wat kunnen wij als éénling aan dit mondiale probleem op de korte termijn bijdragen?’ zou je je kunnen afvragen. TweedehandsKwaliteit.nl  als onderneming wil graag denken in termen van een win-win situatie. Bij een win-win situatie worden meerdere twee partijen ergens beter van. Wanneer er tweedehands gekocht worden, worden daar drie partijen beter van: de ondernemer, de koper en onze planeet als geheel.

Voor de vervaardiging van tweedehands spullen zijn ooit al grondstoffen en energie verbruikt voor de productie ervan. Tweedehands kopen is niet alleen een positieve bijdrage leveren aan het voortbestaan van deze planeet, maar simpelweg ook logisch en economisch verstandig; je merkt het direct in je portemonnee!

‘Tweedehands’ heeft zijn stoffig imago verloren….Tweedehands is HOT! De vintage kledingwinkels vliegen als paddenstoelen uit de grond. Vintage meubels zijn helemaal in. Industriële meubelstukken en woonaccessoires afkomstig van gesloten fabrieken uit o.a. Oost-Europese landen zijn niet aan te slepen. Vinyl is weer van zolder gehaald en volop te koop. En zo kunnen we nog wel even doorgaan…en terecht! Tweedehands producten zijn vaak van veel betere kwaliteit dan de huidige producten die te koop zijn bij bekende winkelketens op de ‘ooit zo druk bezochte winkelboulevards’.

Leegstand van winkelpanden in binnensteden.

Naast het milieubewust kopen zien wij het als onze missie om die winkels te ondersteunen die de leegstand in veel steden proberen tegen te gaan. Internet is de oorzaak geweest van de ondergang van veel winkel(keten)s, maar internet is ook niet meer weg te denken uit onze samenleving. Veel aankopen beginnen online naar het zoeken van leuke producten. Daar moet elke ondernemer van kunnen profiteren. Naast surfen op het internet en het online doen van allerlei aankopen, zullen veel mensen toch ook op z’n tijd op zoek gaan naar de gezellige kleine winkels. Wij zijn daarom van mening dat het van groot belang is om online en offline zo optimaal mogelijk op elkaar te laten aansluiten. Via TweedehandsKwaliteit.nl bereiken we precies dat….een zoektocht op internet naar duurzame tweedehands producten, en dan uit die luie stoel en gezellig snuffelen in al die leuke winkels die er overal in Nederland te vinden zijn!