Top

Oude Aquarellen

11 winkels gevonden

 • Mark Smit Kunsthandel

  Markt 5
  Ommen ( Overijssel )

  Onze collectie schilderijen uit de periode 1820-1970 is een van de grootste en meest veelzijdige in Nederland. De 19e eeuw is vertegenwoordigd met vrijwel alle grote namen uit de (Hollandse) Romantische School, Haagse School en de Amsterdamse Impressionisten.
  Wij zijn zeer geïnteresseerd in de aankoop van tweedehands schilderijen en aquarellen van gerenommeerde signatuur en goede kwaliteit uit de 19e en 20e eeuw.

 • Antiekhandel G. Ott

  Rapenburgerstraat 159
  Amsterdam ( Noord-Holland )
 • Antiquariaat Hans van der Ben

  Eversveld 2
  Geldrop ( Noord-Brabant )

  Alle antieke kaarten en prenten die zich nog in mijn verzameling bevinden kunnen tegen lage prijzen worden verworven. In onze verzameling vindt U oude landkaarten en stedenprenten uit de 16e, 17e en 18e eeuw. Daarnaast beschikken wij ook over oude prenten van schepen, vogels, vlinders en bloemen alsmede decoratieve antieke aquarellen en  etsen

 • Berry Swinkels Antiek

  Tongelresestraat 226-228
  Eindhoven ( Noord-Brabant )
 • ?

  Uw winkel hier?

  Wilt u ook gevonden worden​ en profiteren van alle voordelen?

  Meer informatie over aanmelden
 • De Curiositeiten van Larry

  Scheldestraat 29
  Alkmaar ( Noord-Holland )

  20ste eeuw kunst en toegepaste kunst, met de nadruk op de periode 1900-1940.

 • Huygenshuys

  Maj. v. Swietenlaan 14
  Frederiksoord ( Drenthe )

  In het Huygens Huys  vindt u een prachtige collectie exclusieve antieke klokken en barometers. Verder verkopen wij mooie tweedehands polshorloges en zakhorloges en zijn er altijd een aantal mooie kleine antieke meubels, antiek zilver, glas en schilderijen.

 • Karel Greven

  Hinthamerstraat 196
  Den Bosch ( Noord-Brabant )
 • Kunstkabinet

  Breestraat 45
  Beverwijk ( Noord- Holland )
 • Prinsheerlijk Antiek

  Prinsengracht 579
  Amsterdam ( Noord-Holland )

  Prinsheerlijk Antiek is in 1989 opgericht en is sindsdien uitgegroeid tot de grootste bron van antiquiteiten in Amsterdam. In onze webwinkel vindt u een grote sortering banken, tafels, stoelen, spiegels, schilderijen, lampen, kasten, juwelen, kroonluchters, beelden, ornamenten, kandelaren, Objects d’art & varia, textilia, grafiek en nog veel meer…

   

 • Simonis & Buunk

  Notaris Fischerstraat 30
  Ede ( Gelderland )

  Wij kopen en verkopen tweedehands schilderijen en aquarellen van goede kwaliteit en gerenommeerde signatuur uit de periode tussen 1770 en 1970. Met name: romantiek, Haagse School, Larense School, Amsterdamse School, impressionisme, pointillisme, Bergense School, Groninger Ploeg, CoBrA, overige klassiek-modernen en naoorlogse abstracten.

 • Uw locatie is te specifiek voor deze zoekopdracht

  Zoek in geheel Nederland

  Of zoom uit op de kaart

Wat is een Aquarel?

Een aquarel is een met waterverf gemaakt schilderij. Bij de schildertechniek van het aquarellen wordt een waterige verf gebruikt die verdund wordt met water. Een aquarel moet op dik papier worden geschilderd omdat de verf zo erg vloeibaar is. Er wordt vaak in meerdere lagen geschilderd waarbij van licht naar donker wordt gewerkt. Wit wordt verkregen door het papier onbeschilderd te laten.

Bekende aquarellisten

Bekijk eens werk van een aantal bekende aquarellisten uit het verleden, als je op zoek bent naar een oude aquarel. Hier volgen enkele namen: Albrecht Durer, William Turner, Paul Cezanne, Emil Nolde, Claude Monet en Agust Macke.

Een aantal bekende aquarellisten uit deze tijd zijn: Paul Dumoch, Bernard Vogel, Herman Pekel, Ton Albers, Xavier Swolfs, Joseph Zbukvic, Piet Lap en Alvaro Castagnet. Het is zeker de moeite waard om het werk eens te bekijken van een aantal van deze aquarellisten. Misschien herken je wel één van deze werken als je aan het zoeken bent in de kunstwinkels die op TweedehandsKwaliteit.nl te vinden zijn.