Top

Oude Blikken

38 winkels gevonden

 • Ald & Nij Brocante

  Marrumerweg 19
  Ferwert ( Friesland )

  Ald & Nij Brocante in het Friese Ferwert heeft betaalbare brocante meubels en tweedehands accessoires.  Zoals oude blikken, oude wekkers, oude foto´s, antiek en brocante keukengerei en glaswerk. Onze nostalgische winkel heeft een uitgebreid assortiment met voor ieder wat wils uit grootmoeders tijd.

 • Kick's Curiosa

  Kanaal Zuid 238
  Lieren ( Gelderland )

  Wij verkopen Antiek en Curiosa. Artikelen die je terug doen denken aan (groot)moeders tijd of spullen die je nergens tegenkomt. Zoals een stoplicht, een tweedehands  jukebox, een grote reiskoffer of een vintage kantelwekker. Daarnaast oude lp’s, oude blikken, oude reclameborden en div collectors items.

 • 't Aghterhuijs

  Eijkereind 66
  Bergeijk ( Noord-Brabant )

  Vele bijzondere stukken en ouderwetse spulletjes maken een bezoek  aan ’t Agterhuijs in Bergeijk tot een ware ontdekkingstocht.  Een paradijs voor snuffelaars en verzamelaars op zoek naar dat ene stuk waarnaar ze al heel lang zochten.

 • 't Bagatelletje

  Korteweg 17
  Driewegen ( Zeeland )

  Brocante en Antiek ’t Bagatelletje in Driewegen is een klein bedrijfje dat zich bezig houdt met in-en verkoop van tweedehands spulletjes, met name Frans Brocante en jong Antiek. Tevens hebben we een klein winkeltje aan huis, in het prachtige Zeeland, waar u de brocante-collectie kunt bekijken.

 • 't Hebbedingske

  Broekstraat 16
  Oirschot ( Noord-Brabant )

  Hier kun je terecht voor mooie betaalbare (opgeknapte) klein meubels. Maar ook nieuwe woonaccessoires en  vooral  leuke brocante, curiosa, cadeau artikelen, vintage en retro producten, maar ook heel veel leuke hebbedingetjes en zeker niet te vergeten uit grootmoeders tijd servies Stijl vindt u hier genoeg.

 • ?

  Uw winkel hier?

  Wilt u ook gevonden worden​ en profiteren van alle voordelen?

  Meer informatie over aanmelden
 • Antiek Brocante de Beerenburght

  Oosterstraat 88
  Benningbroek ( Noord-Holland )

  Antiek Brocante de Beerenburght is gevestigd in een originele stolpboerderij in Benningbroek. Wij bieden u een gevarieerd assortiment van meubelen, veel kleingoed zoals maastrichtsaardewerk, glas, zilver,  en zilverpleet. Tevens hebben wij een grote voorraad oude verlichting en kroonluchters.

 • Bric a Brac

  Molenstraat 135a
  Bennekom ( Gelderland )
 • BRIEKANTIEK

  Voorneseweg 10
  Heerewaarden ( Gelderland )

  BRIEKANTIEK is gelegen in en rondom onze voormalige steenfabriek. Deze ligt in een natuurgebied tussen Maas en Waal. Bij ons vind u een enorme collectie tweedehands. Zowel antieke als industriële meubels voor binnen en buiten. Wij hebben ook  tweedehands beelden, tweedehands kachels en allerlei verlichting. Voor oude bouwmaterialen,  kunst en design bent u bij BRIEKANTIEK ook op het goede adres.

 • Brocante Granny Mai

  Veneweg 173
  Wanneperveen ( Overijssel )
 • Brocante Vroegertijd

  Veenakkers 9
  Gieterveen ( Drenthe )

  Op onze website proberen wij zoveel mogelijk te laten zien. Toch vindt u in onze antiek- en brocanteboerderij nog veel meer tweedehands producten met een verhaal, die niet op de site staan. Voor schappelijke prijzen. Dat maakt een bezoek aan onze winkel alleen maar leuker.

 • d'Olle Bieschuur

  Willemsstreek 17
  Noordwolde ( Groningen )
 • Davidowski BV

  Virulyweg 32
  Almelo ( Overijssel )
 • De Emaillen Emmer Antiek

  Nieuwe Langendijk 8
  Delft ( Zuid-Holland )
 • De Hoedendoos

  Westerstraat 119
  Enkhuizen ( Noord-Holland )
 • De Olde Fietse

  Dr. Larijweg 117
  Ruinerwold ( Drenthe )

  Graag verwelkomen wij u in onze modelboerderij uit 1925. U zult aangenaam verrast zijn door onze indrukwekkende verzameling tweedehands, bestaande uit antiek, brocante & curiosa.
  Tevens kunt u bij ons terecht voor het matten van stoelen.
  Wij kopen ook inboedels in.

 • Den Terugblik

  Van Bylandstraat 3
  Tilburg ( Noord-Brabant )
 • Depot 258

  Schoolstraat 258
  Voorschoten ( Zuid-Holland )
 • Diverza

  Dorpsplein 7
  Schoondijke ( Zeeland )

  Onze winkel van 400 m2 en onze webwinkel staan bomvol met Antiek, Brocante, Retro, Vintage, Rariteiten , oude woon- en tuin decoraties ..enz,enz….. !!
  Ons assortiment van tweedehands artikelen onderscheidt zich door de grote hoeveelheid en zeer ruime diversiteit met een goede balans tussen vroeger en heden .

 • Geartsje

  Duimstraat 63
  Echtenernberg ( Friesland )
 • Het Derde Servies

  Nieuwe Binnenweg 208a
  Rotterdam ( Zuid-Holland )
 • Uw locatie is te specifiek voor deze zoekopdracht

  Zoek in geheel Nederland

  Of zoom uit op de kaart

Verzamelen van oude blikken

Ben je op zoek naar oude blikken? Er zijn veel mooie antieke blikken te vinden. Bekende  Hollandse merken zijn o.a. Verkade, De Ruijter, Bolletje, Tomado en Brabantia. Maar ook Douwe Egberts, Van Nelle en Droste’s cacao zijn bekende merken uit de vorige eeuw.
Op TweedehandsKwaliteit.nl staan veel brocante winkels die allerlei oude blikken verkopen en/of inkopen.

Geschiedenis van de oude blikken

De oude  blikken vertellen de geschiedenis van de industrialisatie en laten de ontwikkeling van de reclame zien.
Tegenwoordig is de verpakking van o.a. levensmiddelen één van de belangrijkste toepassingen van blik. Vroeger werden de blikken beplakt met etiketten. Later ontstond een methode om direct op het metaal te kunnen printen. Naast de blikken voor voedingsmiddelen werden vroeger ook beschuitblikken, koekblikken, poets blikken, sigarenblikken en  sigaretten blikken geproduceerd. Er zijn veel mooie oude blikken bewaard gebleven voor de verzamelaars.

In het Blikmuseum in Koekange is een ruime collectie van wel 2000 blikken te zien. Van de begintijd tot blikken uit de tegenwoordige tijd. Eén van de bijzondere stukken is een groot voorraadblik van koffiebranderij Houwink uit Meppel. Deze branderij bestaat niet meer, maar het mooie blik is bewaard gebleven. De trots van de verzameling is een oude blikken stoomlocomotief. Dit is een reclame blik van de Glim fabrieken uit Rotterdam die gebruikt kan worden als beschuitbus.