Top

Oude Buste

16 winkels gevonden

 • Diverza

  Dorpsplein 7
  Schoondijke ( Zeeland )

  Onze winkel van 400 m2 en onze webwinkel staan bomvol met Antiek, Brocante, Retro, Vintage, Rariteiten , oude woon- en tuin decoraties ..enz,enz….. !!
  Ons assortiment van tweedehands artikelen onderscheidt zich door de grote hoeveelheid en zeer ruime diversiteit met een goede balans tussen vroeger en heden .

 • 't Jagershuis

  Napoleonsweg 145
  Nunhem ( Limburg )

  Het zoeken naar mooie spullen is een uit de hand gelopen hobby, en van daaruit is deze website & (web-) winkel ontstaan. Onze voorkeur gaat uit naar mooie ruwe oude spullen & materialen met een lang verleden, een sobere eenvoudige “boeren”uitstraling, en een industriele  vintage touch.

 • Anno'85

  Reigerstraat 2
  Breda ( Noord-Brabant )

  Wij verkopen originele antieke meubelen, antieke kroonluchters en spiegels. Ook hebben wij een ruime keuze aan oude sculpturen, gravures, antieke schilderijen, chinees porselein, antieke kandelaars en ander klein antiek. U vindt ons markante hoekpand in het centrum van Breda, nabij de Grote Kerk.

 • Brocante Exterveen

  Kruisweg 5
  Exterveen( Drenthe )
 • ?

  Uw winkel hier?

  Wilt u ook gevonden worden​ en profiteren van alle voordelen?

  Meer informatie over aanmelden
 • Den Terugblik

  Van Bylandstraat 3
  Tilburg ( Noord-Brabant )
 • Harrie Rombouts & zn.

  Dorpsstraat 5
  Casteren ( Noord-Brabant )

  Wij zijn een uniek familiebedrijf,  gespecialiseerd in Engels & Frans antiek. Daarnaast maken wij in onze werkplaats tafels, kasten, keukens en complete interieurs op maat. Wij kenmerken ons door exclusiviteit, kwaliteit en maatwerk voor een eerlijke prijs.
  Kijk ook eens in onze webshop. Hier vindt u een assortiment van ons tweedehands Engels & Frans kleingoed.

 • Il Putto Jewels

  Nieuwe Spiegelstr. 28
  Amsterdam ( Noord-Holland )
 • La Maison d'Antique

  Bisschopsmolenstr. 54-60
  Etten-Leur ( Noord-Brabant )
 • MALO Deux

  Ketelboetersteeg 8
  Leiden ( Zuid-Holland )
 • Piet Jonker

  Rijksstraatweg 23
  Baambrugge ( Utrecht )

  Piet Jonker Historische Bouwmaterialen staat al decennia bekend om haar veelomvattende assortiment oude bouwmaterialen van uitstekende kwaliteit. Onze kracht? Het opsporen en zo nodig restaureren van de meest exclusieve tweedehands of antieke bouwmaterialen.

 • Prinsheerlijk Antiek

  Prinsengracht 579
  Amsterdam ( Noord-Holland )

  Prinsheerlijk Antiek is in 1989 opgericht en is sindsdien uitgegroeid tot de grootste bron van antiquiteiten in Amsterdam. In onze webwinkel vindt u een grote sortering banken, tafels, stoelen, spiegels, schilderijen, lampen, kasten, juwelen, kroonluchters, beelden, ornamenten, kandelaren, Objects d’art & varia, textilia, grafiek en nog veel meer…

   

 • Room 17

  Asserwijk 17
  Assen ( Drenthe )

  Wij verkopen stijlvolle woonaccessoires en authentieke brocante uit Frankrijk den België. In de webshop vindt u een sfeervolle mix van tweedehands en nieuw.  Wij geven ook interieuradvies, kleuradvies of stylingsadvies.

 • Timeless Interiors

  Lijnbaansgracht 193
  Amsterdam ( Noord-Holland )
 • Walden Woods

  Franse Kampwerg 6a
  Bussen ( Noord-Holland )

  Bij ons vindt u veel antiek, brocante en vintage uit o.a. Frankrijk, België en Engeland voor vriendelijke prijzen. Veel oude tuinbeelden, tuinvazen en tuinornamenten,  prachtige tweedehands smeedijzeren tuintafels en andere tuinmeubelen en diverse unieke tuindecoratie. Daarnaast religieus antiek en  ook diverse antieke woonaccessoires voor binnen.

 • Yvonne Koperboutique

  Burgwal 115
  Haarlem ( Noord-Holland )
 • Uw locatie is te specifiek voor deze zoekopdracht

  Zoek in geheel Nederland

  Of zoom uit op de kaart

Waarom is een oude buste zo interessant?

Wat maakt een oude buste zo interessant? Een (oude) buste of borstbeeld is een beeldhouwwerk dat het hoofd, de borst en de schouwers laat zien. De buste stamt uit de Egyptische en later de Griekse tijd.  Er zijn veel antieke bustes van bekende historische personen. Een van de meest beroemdste kunstwerken uit het Oude Egypte is de buste van Nefertiti. Zij was koningin in het oude Egypte aan de zijde van farao Achnaton in 1352  tot 1338 v. Chr. Deze is te bezichtigen in het Egyptisch museum in Berlijn. Maar er zijn veel bekende  antieke borstbeelden te noemen, van Mozart tot die van Johan Maurits.

Waar vind men een oude buste?

Je kunt op vele manieren op zoek gaan naar een oude buste. Op internet wordt veel aangeboden. De vraag is natuurlijk altijd hoe echt en hoe oud het borstbeeld is. is de prijs niet te hoog? Het gaat natuurlijk vaak om de decoratieve waarde. Vind je een oude buste juist mooi als hij een beetje beschadigd is of moet hij juist onbeschadigd zijn. Dat is heel persoonlijk. Op TweedehandsKwaliteit.nl vind je in ieder geval voldoende winkels die een antiek borstbeeld in hun assortiment hebben.