Vind Tweedehands Sieraden
in jouw buurt

Bekijk winkels

tweedehands sieraden gecategoriseerd

Verschil tussen tweedehands sieraden en juwelen

Allereerst moeten we het verschil duidelijk maken tussen tweedehands sieraden en juwelen. Een juweel is gemaakt van een edelmetaal zoals goud, zilver, platina of een combinatie ervan. Juwelen kunnen ook met één of meerdere edelstenen bezet zijn. Edelstenen zijn vrij kostbaar omdat ze meestal zeldzaam en duurzaam zijn. Ze worden vaak geslepen om hun schoonheid te bevorderen.
Een sieraad kan van allerlei verschillende materialen gemaakt worden, bv kunststof, hout, onedele of edele metalen. Elk  juweel is dus een sieraad, maar niet elk sieraad is een juweel.
Een horloge kan ook als sieraad worden gezien omdat het niet alleen gedragen hoeft te worden om zijn functionele waarde. Een horloge is dus zowel een sieraad als een uurwerk.

Tweedehands sieraden, juwelen en horloges

Veel juweliers verkopen ook tweedehands juwelen, sieraden en horloges. Dit kan veel schelen in prijs met de nieuwwaarde. Juwelen en sieraden zijn vaak geen goede belegging. Er wordt op een nieuw juweel goed verdiend door de juwelier. Daardoor zal de prijs die je terugkrijgt voor het sieraad vaak veel lager liggen dan de oorspronkelijke aanschafprijs. Vaak heeft een sieraad ook een emotionele waarde door een erfenis of een herinnering aan iemand of aan een gebeurtenis.

De winkels vind je op TweedehandsKwaliteit.nl

Een  horloge van een duur merk of een mooi sieraad kun je best tweedehands kopen. Ons advies is wel: doe dit bij een erkende juwelier. Zo krijg je nog garantie op het uurwerk en weet je zeker dat het niet afkomstig is van diefstal.
De goedkopere tweedehands sieraden zijn vaak te vinden in tweedehands kledingzaken of bij antiquairs. Al deze tweedehands artikelen zijn gemakkelijk te vinden op onze website TweedehandsKwaliteit.nl. Je vindt dan gemakkelijk een winkel bij jou in de buurt.

Bekijk winkels